Wat is holistisch coachen nu precies?
11 augustus 2017 
in Blogs

Wat is holistisch coachen nu precies?

De Unlimited Academy jaaropleiding draait om holistisch coachen. Maar wat is dat nu precies? We leggen je dat graag uit in deze blog. Holistisch coachen is gericht op doorbraakcoachen. Vaak zien we dat cliënten een burn-out of andere langdurige (vage) klachten terugvallen op oude patronen. Deze patronen en gewoonten zijn vastgelegd in het meest innerlijke van de mens. Om dus daadwerkelijk een transformatie te doormaken is coaching op deze laag dus noodzakelijk. Om tot doorbraakcoaching te komen is een driedimensionale werkwijze nodig. Deze werkwijze bestaat uit emotietherapie (Gizo), osteopathie en mentale coaching. Holistisch coachen begint bij de mentale variant, hier ligt in de jaaropleiding van Unlimited Academy ook de nadruk.

Holistisch coachen bij burn-out

Holistisch coachen is de remedie tegen een burn-out. Gemiddeld zijn cliënten die via holistisch coachen een burn-out re-integratietraject volgen bij Unlimited People of Burn Out Poli binnen 12 weken weer terug op de werkvloer. Tegen de gemiddelde verzuimtijd van 40 weken voor een burn-out is dit zowel voor de werkgever als de werknemer een enorme vooruitgang.

Ervaring Unlimited People holistisch coachen

Unlimited People heeft al tien jaar ervaring in het holistisch coachen. In haar praktijk heeft zij de afgelopen jaren zo’n 900 cliënten van een burn-out naar de re-integratie op de werkvloer geholpen. Bij 95% van de gevallen is de cliënt binnen 12 ween weer aan de slag. Daarnaast is dit ook duurzaam zonder terugval.

holistisch coachenJaaropleiding holistisch coachen

In de jaaropleiding leer je alle vlakken van deze werkwijze kennen. Gedurende een tien maanden wordt je per maand in twee dagen en een avond door de docenten langs alle elementen van deze coaching meegenomen. Door verschillende werkvormen, zelfstudie en twaalf coachingstrajecten in de opleiding kom je tot het examen. Het examen is tevens je accreditatie om aan het werk te gaan als holistisch coach. Deze opleiding is uitstekend voor coaches, therapeuten en psychologen die hun cliënten verder op weg willen helpen met een transformatie. Meer weten over holistisch coachen en de jaaropleiding? Neem dan contact met ons op!

Over de schrijver
Reactie plaatsen